Kamu EU-s pályázatokra figyelmeztet az NFÜ

2013.07.18. 14:52

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megtévesztőnek tartja a Net-Tender Kft. által hirdetett, ingyenes számítógépek beszerzésének lehetőségére vonatkozó pályázati felhívást - hívta fel a figyelmet csütörtökön az NFÜ.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az NFÜ leszögezi, hogy sem az interneten elérhető Uniós pályázatok 2013 című oldalhoz, sem a pályázati kiíráshoz nincs köze, annak elnevezése és tartalma negatívan befolyásolja az uniós pénzek elosztásáért felelős intézményrendszerről kialakult képet. A megtévesztő pályázati felhívással összefüggésben, amennyiben az szükséges, az NFÜ megteszi a jogi lépéseket - közölte az ügynökség.

Közleményében az ügynökség hangsúlyozza, hogy az ingyen számítógépek beszerzésére vonatkozó felhívásban 6500 forint adminisztrációs hozzájárulási díjat kérnek a pályázóktól, ezzel szemben az uniós pályázatokat kezelő magyar intézményrendszer a benyújtott pályázatoknál elbírálási költséget sosem számol fel - közölte az NFÜ. Az ügynökség jelezte: továbbra is várja a www.anti-lop.hu oldalon az uniós támogatásokkal kapcsolatban a lakosság tudomására jutott visszaélések vagy törvénytelenségek bejelentését.