Nehezen találnak jó irodát a startupok

2013.07.30. 13:18
Annak ellenére, hogy a fővárosi modern irodaterület 20 százaléka, mintegy 600 ezer négyzetméter üresen áll, a startup cégek nehezen találnak az igényeiknek megfelelő irodát - mondta Vojnar Zinaida, az Orco Property Group ingatlanfejlesztő értékesítési és marketing vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A startupok közé sorolt Ustream Hungary Kft. a 120 alkalmazottjának 1700 négyzetméter irodaterületet bérelt az Orcotól, az Andrássy úti Párisi Nagyáruházban. A bérleti díjat és a bérleti időt a felek nem hozták nyilvánosságra. Jelenleg a fővárosi irodapiacon 12-15 euró közötti az átlagos négyzetméterenkénti bérleti díj havonta. Ehhez jön a 2,5-4 euró fajlagos üzemeltetési költség.

Fehér Gyula, a bérlő társaság alapító tulajdonosa szerint a startup cégeknek gyakran nehezen teljesíthető, különleges igényeik vannak a kellően inspiratív környezet megteremtéséhez: például 50 kerékpárnak elegendő tárolót, illetve az alkalmazottak állatainak elhelyezésére alkalmas termeket kérnek. Az is elvárás, hogy a környéken jó éttermek legyenek.