Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Minden taxis kedvezmény megszűnik

2013.08.23. 11:18

A kötött áras taxis tarifa szeptemberi bevezetésével megszűnnek az akciók, a kedvezményes törzsutaskártyák és a szerződéses partneri kedvezmények is, mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

2013. szeptember elsejétől hatósági rögzített ár bevezetését írja elő a taxirendelet Budapesten minden taxiszolgáltatónak. Ez azt jelenti, hogy egységesen, nappal és éjszaka, 450 forint lesz az alapdíj, 280 forint a kilométerenkénti díj, 70 forint pedig a várakozási díj. Ez mindenkire vonatkozik, teljesen mindegy, hogy fuvarszervezőhöz vagy társasághoz tartozik, esetleg nem tartozik senkihez, s egyénileg, úgynevezett mezítlábasként szolgáltat a városban.

Szeptember elsejétől nem teszi lehetővé a rögzített hatósági ár alkalmazása, hogy transzfereket, fix árakat alkalmazzanak a taxisok és a taxitársaságok. Irányárat lehet jelezni az utasnak, de ez sem a taxisra, sem senkire nézve kötelezettséget nem jelent. A transzferek és a különböző reklámárak eltűnnek.

Ez nemcsak azokra az utasokra vonatkozik, akik ad hoc jelleggel beülnek a kocsikba, hanem azokra a cégekre is, amelyek különböző taxitársaságokkal vagy fuvarszervező társaságokkal szerződésben állnak. Nincs lehetőségük nekik sem különböző kedvezményekre, például törzsutaskártyákra.