Vilmos herceg: A fenébe, ez tényleg milliárd!

2013.09.11. 17:48 Módosítva: 2013.09.11. 22:10

Egy kis időre brókernek állt Vilmos herceg és öccse, Harry a 2001. szeptember 11-ei amerikai merényletsorozat évfordulójára emlékezve kedden. A BCG Partners nevű globális pénzügyi szolgáltató cég londoni irodájában próbálták ki magukat üzletkötőként, tranzakcióik teljes nyereségét jótékonysági célokra fordítják.

A BCG Partners az a cég, amely a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiban irodákat bérlő vállalatok közül a legtöbb alkalmazottat veszítette el: 658 munkatársa halt meg a repülőgépek becsapódása után összeomló felhőkarcolók romjai között.

Vilmos és Harry – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő fiai – összesen ötven percet töltött a BCG Partners londoni székhelyén, a Kelet-Londonban felépült, második Citynek is nevezett Docklands irodavárosban. De ennyi idő is elégségesnek bizonyult ahhoz, rekordot döntsenek: az általuk lebonyolított határidős devizaügyletek értéke elérte a 25 milliárd eurót.

Vilmosból önkéntelenül is kiszakadt a felkiáltás: „A fenébe, ez tényleg milliárd”. Amikor a tranzakcióikat felügyelő bróker rábólintott, Vilmos herceg ódaszólt öccsének: „Szerintem itt kellene dolgoznunk”.

Ennek valószínűleg nem is lenne munkajogi akadálya, ugyanis – mint az udvar szerdai tájékoztatásából kiderült – Vilmos előző nap befejezte pályafutását a brit királyi légierőnél (RAF). A herceg, aki édesapja után majd az Egyesült Királyság uralkodója lesz, az RAF egyik walesi támaszpontján dolgozott kutató-mentő helikopterpilótaként.

Devizakereskedői teljesítményüket értékelve a BCG Partners egyik vezető brókere, Nick Thompson a BBC-nek elmondta, hogy Harry sokkal magabiztosabb volt, nagyon lazán dolgozott, Vilmos viszont inkább kisfiáról „cseverészett, ahelyett, hogy a számokat figyelte volna”.