Nagyobb új beruházás Cegléden

2013.10.09. 11:41

Új, 65,6 millió euró (nagyjából 20 milliárd forint) értékű beruházást valósít meg Cegléden a nagyteljesítményű félvezetők gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Infineon Technologies vállalatcsoport.

A beruházáshoz kapcsolódó, egyedi kormánydöntés alapján nyújtandó támogatásról szóló szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke szerdán írta alá Budapesten.

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. a fejlesztéssel 533 új munkahelyet teremt. Varga Mihály a szerződés aláírása előtt azt mondta el, hogy a beruházás az ágazatban elérhető legfejlettebb technológia bevezetését jelenti és hozzájárul ahhoz, hogy a hazai ipari termelésben tovább emelkedjen a magas hozzáadott értékű termékek aránya, ami az export növekedését is maga után vonja.

A kormány támogatja az olyan versenyképes, munkahelyteremtő vállalatok beruházásait, amelyek hozzájárulhatnak a magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez - tette hozzá.
Az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatási rendszerben jelenleg 44 befektetővel folynak tárgyalások - ismertette a miniszter.