Megtévesztették a Normaflore fogyasztóit

2013.10.15. 14:34

Megtévesztésre alkalmas a Normaflore reklámja, a versenyhivatal ezért 2,5 millió forintra büntette a Sanofi-Aventist. A cég azt hirdette, hogy a Normaflore kapszula a hasmenés okát is megszünteti, valamint segíti a vitaminhiány megszűnését, különböző vitaminokkal tölti fel a szervezetet, és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetésekben a gyógyszert nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be, abban nem szerepel, hogy a kapszula megszünteti a hasmenés okát, és a vitaminellátással kapcsolatban csak azt tartalmazza, hogy különösen B-vitamin termelésére képes. A Normaflore készítmény a Bacillus spóra mellett segédanyagokat is tartalmaz, így valótlan információ jelent meg a termék összetételével kapcsolatban is.

Sanofi: Tudomásul vesszük

A Gazdasági Versenyhivatal közleményében foglaltakat a Sanofi tudomásul veszi. "Felelős vállalatként a Sanofi messzemenõkig elkötelezett az etikai és jogi szabályok betartása mellett, a tudatos megtévesztés teljes mértékben távol áll tőle. Ezért az eltérő szakmai véleményeket meghallgatva még az eljárás megindulása előtt, 2012 júliusában a vállalat úgy döntött, hogy módosítja a kérdéses Normaflore kapszulát bemutató promóciós anyagait, hogy még pontosabb, szakmailag hiteles tájékoztatást nyújtson fogyasztóinak" - közölték kedden.