Katasztrófát jósol a százdolláros

2013.10.22. 14:53

Jonthan Kleck amerikai videoblogger rájött, hogy a 10 és 20 dolláros bankjegyre előre rányomták a szeptember 11-i támadások jellemző képeit. Ennek felfedéséhez nem is kell mást tennünk, mint kissé meghajtogatnunk a bankjegyet, és szimbólumok helyett a napnál is világosabban látszódnak maguk az események.

Ha elkezdünk repülőt hajtogatni a 20 dolláros papírpénzből, rögtön látszik, hogy az ikertornyok pusztulása évekkel előre kódolva volt címletbe, ahogy a tömött, robbanás után füstös new yorki utcakép is a százdollárosba.

Rejtett üzenet a 100 dollároson?
Angol szöveggel

Ráadásul a bajoknak korántsincs vége. Az újabb százdolláros biztonsági elemei között van egy harangforma is, ami, hogyha mozgatjuk a pénzt, egyértelmű nemzetközi jelzés a közelgő veszélyre. Szerencsére a százdolláros nem hagy cserben minket, más irányú hajtogatás után azt árulja el, hogy atomrakéta fog csapódni az óceánba és óriási szökőár sújt majd le, a rejtvényfejtők szerint ezúttal is New Yorkra. Még erősebb bizonyíték, hogy ezt a 10 dolláros is megerősíti.

Azt sajnos nem árulja el a pénz, hogy miért nem rögtön New York-ra zuhan az atomtöltet. Kifogyott belőle az üzemanyag? Rosszul céloztak? A halak számítanak igazi ellenségnek?  Nem tudhatjuk, amíg ki nem jön egy újabb 100 dolláros széria.

Kis pénz, kis jóslat

Klecket rutinos keresztény összeesküvéselmélet-gyártónak lehetne jellemezni, gyakorlatilag több mint tíz éve folyamatosan előrejelzi a világ, de főleg az Egyesült Államok pusztulását, hangulatos bibliai idézetekkel kiegészítve.

Ez általában a nézőket nem nagyon hozza lázba, viszont a mostani bankjegyes ötleteire pár nap alatt százezrek voltak kíváncsiak. Külön érdekes, hogy a korábbi, pusztán 10 dolláros jóslatai a kutyát sem érdekeltek. Az egydolláros ráadásul pedig már rég lerágott csont.

A mi jövőnk is fontos

Mi sem szeretnénk felkészületlenül a nyakunkba kapni a ránk váró veszélyeket, nekünk se hiányzik mondjuk egy atomcsapás a Balatonra, hogy aztán Füreden kő kövön ne maradjon. Épp ezért, ha drámai jóslatokat vagy helyzetértékelést vélnek felfedezni forintbankjegyen, kérjük azonnal küldjék el fotóval a tema@mail.index.hu címre.

Apróval ne is próbálkozzanak, a kis címlet Jonathannak se hozott szerencsét, másrészt a fémpénzt hajtogatni is nehezebb.

Nem is tudom, tízezres?

Egy erősebb témát már lelőttek, a tízezres például hajtogatás nélkül is árulkodó többeknek. Alábbi videón egy Szántai Lajos nevű unortodox művelődéstörténész (vigyázat, a link magyartaltos.info nevű holnapra mutat!) fejti meg, hogy a címleten egyrészt "bűneset történt", mert nem is pontosan István királyról mintázták a királyt. Másrészt az ott szereplő zsidó-szláv-germán férfi azt üzeni a magyaroknak: Dögölj meg!

Tízezres bankjegy elemzése
Profi kódfejtés