Így telefonálhat ingyen egy darabig

2013.11.07. 12:32 Módosítva: 2013.11.07. 13:13
android template.png

Elindult a NordTelekom Reenger nevű szolgáltatásának tesztüzeme. Aki letölti az appot, előfizetési és havidíj nélkül, ingyenesen telefonálhat hálózaton belül, és a kezdeti időszakban ingyen hívhatja a magyar és az EU vezetékes- és mobilszámait is. 

Az alkalmazáshoz egy androidos mobil és jó netkapcsolat kell, ami lehet WIFI vagy mobilnet. Fontos különbség a hasonlóan működő Skype, Viber vagy egyéb alkalmazásokhoz képest, hogy a felhasználó egy bárki által hívható „06 21” kezdetű saját hazai telefonszámot kap, ami más szolgáltatók hálózatából a vezetékes díjon hívható. (Egyébként más neten keresztül működő úgynevezett VoiP szolgáltatások is vannak, ezek mind ugyanezt az előhívót kapják, és általában ingyenes kezdeti időszakkal startolnak.)

A Reenger az ingyenes tesztidőszak után is havidíj nélkül használható majd, de lesznek percdíjak. Vezetékes irányba bruttó nyolc forintot kell majd fizetni, aki bármelyik mobilhálózatot hívja, annak 19 forint lesz a költsége. Hogy az ingyenes tesztüzem meddig tart, az a cég közleményéből nem derül ki.