Fokozódik a magyar kaszinóháború

2013.11.22. 08:06

Összesen már 11 település képviselő-testülete szeretné, hogy kaszinó nyíljon a városukban – írja a pénteki Világgazdaság. Többnyire augusztusban, illetve szeptemberben fogadtak el támogató határozatot az érintett helyi képviselők arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írhat ki a városban.

A listán szerepel Győr, Debrecen, Szombathely, Pécs, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Szentendre, Hévíz és Balatonfüred. Az új tag Gyula, a többi városban korábban működött már kaszinó. A legjobban talán Hévíz szeretne kaszinót, mert a II. kategóriás nyitását is támogatta, de megfontolásra javasolta a szaktárcának I. kategóriájú játékkaszinó létesítését is.

Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez alatt minden kaszinó másodvonalbeli.

Most Budapesten két, Sopronban egy kaszinó működik. Korábban úgy lehetett tudni, hogy a tárca csak kilenc új kaszinóban gondolkozik, azóta viszont már megszavazták azt a módosítást, hogy a koncessziós díj összege levonható a fizetendő játékadóból – olvasható a cikkben.