no

Csak itt, csak most 5 dollárral drágábban vásárolhat!

2013.12.07. 14:57

Egy kártyajátékokat gyártó cég fel akart tűnni a november huszonkilencedikén Fekete Pénteken az Egyesült Államokban, ezért a vásárlóknak a következő visszautasíthatatlan ajánlatot tette: csak akkor, csak ott megvehették a kártyákat öt dollárral drágábban, írja a socialreader.com.

blc

És a terv működött. Abszurd ötletük hatalmas figyelmet kapott, és megugrott az eladások száma. A kártyák megalkotója, Max Temkin a blogján ír arról, hogyan jutott eszébe az ötlet:

A Fekete Péntek nehéz nap nekünk, mert gyakorlatilag semmi pénzt nem költünk marketingre, ezért könnyen elveszünk a hatalmas akciókat kínáló cégek között. Társamnak Bennek jutott az eszébe az ötlet, hogy emeljük az árakat. Az ötlet annyira abszurd volt, hogy azonnal beleszerettem. A többiek szkeptikusok voltak, de Bennel egyesével győztük meg őket, pontosan úgy, mint A tizenkét dühös ember-ben. Amikor elmondtuk az ötletünket az Amazonnak, viccesnek találták ugyan, de mégsem annyira, mint mi, és nyugtalanok votlak amiatt, hogy kigúnyoljuk ezt tradicionális napot, mert a Fekete Péntek hagyományosan a dömping akciókról szól az Egyesült Államokban. Az emberenek viszont átment az ötlet, viccesnek érezték, és rengetegen megosztották a Twitteren, a Tumbleren, és a Redditen is. A sajtó is felkapta, és lehozta az ötletet a The Guardian, a USA Today,  PolygonBuzzFeedAll Things DChicagoist, és az AdWeek is. Arra számítottam, hogy a rajongóink megveszik majd az 5 dollárral drágább termékeket, de arra azért nem, hogy a sajtó felkapja a hírünket egy olyan napon, amikor biztosan senki nem figyelt volna fel ránk.

  grf

"Az eladásaink így jobban sikerültek, mint tavaly. Még mindig a mi játékaink fogynak a legjobban az Amazonon. Az a gyanúm, hogy összességében az emberek vásárlási szokásait nem igazán befolyásolta ez a plusz öt dollár. Az a legérdekesebb, hogy eladásaink leginkább a Fekete Pénteket követő a napon, a Megbánás Szombatján (Regret Saturday) ugrottak meg a legjobban. Ezek az emberek vagy megvárták, míg újra visszaesik az ár 25 dollárra, vagy a sajtóból hallottak rólunk" - tette hozzá.