Mégis lesz állami mobilszolgáltató?

2013.12.09. 08:35

Az MVM lehet a befutó a 450 megaherzes frekvenciasáv szabad blokkjára kiírt pályázaton, írta a Világgazdaság. A lap szerint így előfordulhat, hogy mégis lesz állami mobilszolgáltató.

A lap azt írta, nem tett le teljesen az állam arról, hogy saját mobilszolgáltatója legyen, a 450 MHz-es frekvenciasáv szabad blokkjára ugyanis nagy valószínűséggel csak az MVM Zrt. fog pályázni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) oldalán pénteken jelent meg a 450 MHz-es frekvenciasáv szabad blokkjára vonatkozó pályázati felhívás, 150 millió forintos bevételt várnak az értékesítéstől. Ezután a tender győztese az első négy évben évi 132 millió, az ötödik évtől pedig 265 millió forint frekvenciadíjat fizet be az államkasszába.

A frekvenciasáv ügyében tartott novemberi konzultáción mindössze két érdeklődő, a Magyar Telekom és az MVM képviselői jelentek meg. A lap szerint egy közelmúltban tartott konferencián az állami energiaipari vállalat egyik vezetője azt is mondta, hogy a cég középtávon a hazai távközlési piac egyik jelentős szereplőjévé kíván válni.