Lujza
-2 °C
13 °C

Fizetési haladékot kapott a Gulliver

2014.01.02. 14:56

Ideiglenes fizetési haladékot kapott a Gulliver Kft., a Fővárosi Törvényszék erről szóló határozata a Cégközlöny legfrissebb számában jelent meg. Eszerint a társaság december 30-án csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

A csődtörvény szerint az ideiglenes fizetési haladék és a fizetési haladék célja a csődvagyon megőrzése a hitelezőkkel történő egyezség érdekében. A fizetési haladék időtartama alatt az adós, a vagyonfelügyelő, a számlavezetők és a hitelezők is kötelesek tartózkodni minden olyan intézkedéstől, amely a haladék célját meghiúsítja.

Mi még december 23-án írtunk arról, hogy csődvédelmet kért a Gulliver játékáruház, mivel a cég számlavezető bankja a karácsony előtti héten mondta fel a szerződést és inkasszózott.

A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruház pedig már előző este leállt. Az alkalmazottak a decemberi fizetésüket még rendesen megkapták, sőt, fizetéselőleget is fizettek nekik januárra, készpénzben. A vezetés technikai okokkal indokolta a leállást.