Nem hagyja magát a Kubu forgalmazója

2014.01.16. 14:11

A Maspex Olympos és annak bírósági felülvizsgálata iránt keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, miután szerdán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Maspex Olympos Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a "Kubu – a foci bajnokai" nyereményjátékának népszerűsítése során, ezért a hivatal 4,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Álláspontjuk szerint a GVH gyakorlata a gyermekeknek szóló reklámok tekintetében végeredményben azok teljes tilalmát célozza, amely nyilvánvalóan nincs összhangban az érvényben lévő törvényi szabályozással és a jogalkotói szándékkal. A cég a döntést meghatározó bírói állásfoglalás felülvizsgálatát mindenképpen szükséges lépésnek érzi, amely során – tekintettel arra, hogy a magyar szabályozás uniós irányelven alapul – szerintük az Unió bírósága jogértelmezésének kezdeményezésére is sor kerülhet.

A cég szerint a promóció során elérhető nyereményjátékok számáról szóló tájékoztatás a játék minden szakaszában a promóciós honlapon megfelelő módon, minden játékos számára elérhető volt. Meggyőződésük, hogy mindenben a jogszabályoknak megfelelően, körültekintően, s a fogyasztók érdekeinek maximális figyelembevételével jártak el.