Gurulnak a rendkívüli milliárdok a költségvetésből

2014.01.20. 12:27

A kormányhivatalok, az Országos Atomenergia Hivatal és a vízügy is többlet forráshoz jut az idei költségvetés "rendkívüli kormányzati intézkedések" címéből történt mintegy 3,5 milliárd forintos átcsoportosításából - az erről szóló kormányhatározatok a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.

  • A költségvetés Miniszterelnökség című fejezetében 113 milliárd forint szolgál a rendkívüli kormányzati intézkedések finanszírozására. Ebből most 760 millió forintot kaptak személyi-, míg 166 milliót dologi kiadásokra a kormányhivatalok.
  • Az Országos Atomenergia Hivatal 202 millió forint többlethez jutott személyi- és 173,5 millióhoz dologi kiadásokra. Az eredeti kiadása több mint 2,3 milliárd forint volt.
  • Közel fél milliárd forint a Balassi Intézet többlet támogatása.
  • Jutott az átcsoportosításból a Külügyminisztériumnak és a Miniszterelnökségnek is.
  • Egy másik határozat alapján, de szintén a rendkívüli kormányzati intézkedésekből, jutott a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó vízügynek két tételben több mint 1,2 milliárd forint. Az első, 890 milliós tételből 210 millió a dologi kiadás, míg 680 millió a beruházásra fordítható rész. A második, 342 milliós tétel pedig személyi juttatásra fordítható.