Rajtaütött a GVH a Díjbeszedőn

2014.01.24. 10:14

A vállalkozások székhelyein történt rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatokkal egybekötötten, versenyfelügyeleti eljárást indított az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., a Díjbeszedő Nyomda Zrt. és a Díjbeszedő Holding Zrt. ellen a versenyhivatal.

A Gazdasági Versenyhivatal  (GVH) szerint nagyon valószínű, hogy a vállalkozások 2007-től „a pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak nyomdaipari termékek beszerzésére vonatkozó ajánlatok vonatkozásában", így különösen a Szerencsejáték Zrt. thermotekercs és segédszelvények gyártására és beszerzésére, továbbá a KSH és az E-On beszerzéseire irányuló pályázatok kapcsán.

A GVH gyanúja szerint az említett vállalatok jó eséllyel megsértették a versenytörvényt. Az rajtaütésszerű helyszíni szemle lehetőségét egyébként bírósági jóváhagyás után a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása pedig még nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Elvileg hat hónap alatt fel kell tárnia a GVH-nak az esetet, de az ügy bonyolultságától függően még két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbíthatják az eljárást.