Ne dőljön be, ha egy tigázos pénzt kér!

2014.02.21. 15:54

Ismét csalók jelentek meg a Tigáz területén, akik a vállalat munkatársainak kiadva magukat szén-monoxid-riasztó készülékek értékesítésével próbálják megkárosítani az ügyfeleket. A társaság tudomására jutott információk szerint az álmunkatársak legutóbb Jászberényben tűntek fel február közepén.

A csalók ezúttal Tigáz emblémával ellátott gépkocsival járják az utcákat, és magukat a cég munkatársának kiadva azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy minden gázfelhasználónak kötelező szén-monoxid-riasztó készüléket vásárolnia. A mérőeszközt 23 000 forint értékben próbálják értékesíteni a lakosoknak, a helyszínen 10 000 forint fizetési előleget követelve. A szén-monoxid-mérő megvásárlásáról igazolást nem adnak, a készülék átadását pedig egy későbbi időpontban ígérik.

A Tigáz felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására, valamint nem értékesítenek szén-monoxid-érzékelő készüléket. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le. A cég felhívja ügyfelei figyelmét, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek.