Jenő
-3 °C
6 °C

Erzsébet miatt anyáznak a nagycsaládosok

2014.03.04. 12:18

Több ezer dühöngő nagycsaládos frissítgeti napok óta az Erzsébet-program oldalát, hiába nyertek ugyanis nyaralást és fizették be az önrészt, túl sokan akarnak szállást foglalni, a rendszer nem tudja egyszerre befogadni az igényeket. Az Indexnek panaszkodó olvasók attól félnek, hogy végül már csak decemberre jut hely a Balaton-partra.

„Örültünk, pályáztunk, nyertünk. Kifizettük a 17500 forintos önrészt. Vártuk a lehetőséget a március 3-i foglalásról. Viszont csalódás. Két napja nem lehet foglalni. Az ember munka mellett nem tud a gép előtt ülni és lesni mi a helyzet" – írta egyik olvasónk, aki a honlapon azt az üzenetet kapta, hogy előtte még több mint ezren várakoznak, köszönik a megértését.

„Ha sikerült belépni, akkor 1440 fő van előttem mint várakozó, és időközben kivág a rendszer, hiába csökkent a szám" – írja egy másik csalódott nyertes. Szerinte tavaly ilyen probléma nem volt, már a befizetés teljesítésétől, tehát akár február közepétől lehetett foglalni.

A probléma általános, mindenki ugyanarra panaszkodik: „31. voltam, amikor ismét 3460. helyre kerültem vissza, azóta sincs szinte semmi előrelépés. Állandóan szerverhibákat kapok vissza, gyakorlatilag reggel óta próbálok foglalni egy szállást sikertelenül" – írta valaki.

„A személyes foglalás sem fenékig tejfel. A fájós lábú, 76 éves anyám tegnap 6,5 órát állt sorban az utcán, hogy lefoglalja a befizetett kedvezményes nyaralást" – írta egy másik olvasónk.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-program keretében meghirdetett pályázatait már a határidők lejárta előtt lezárták, mert kimerült a keret. Idén a programra 3,5 milliárd forint állt rendelkezésre, a nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdülési pályázatra 43 ezer jelentkezés érkezett, a fogyatékossággal élők közül 6 ezren jelentkeztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?