Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszoknak adták a német gázóriást

2014.03.17. 11:33 Módosítva: 2014-03-17 13:25:08

Az RWE német energiacég eladta olaj és gázipari részlegét (DEA) az orosz milliárdos, Mihail Fridman vezette befektetői csoportnak, nagyjából 5,1 milliárd euróért (1600 milliárd forintért), írja a Napi.hu. Az ügylet várhatóan még idén lezárul, mivel az eladást a német kormány sem ellenzi.

Az RWE már egy évvel ezelőtt jelezte, hogy értékesíteni akarja a divíziót, mely jelentősebb összegű beruházást igényel a jövőben. A versenytársakhoz hasonlóan az RWE is azért tervezte az eszközeladásokat, hogy mérsékelje az atomenergiai piac átalakulásából eredő veszteséget.

A pályázók között ott volt a német Wintershall, és a Mol is. A DEA a Mol kitermelését nagyjából duplájára tudta volna növelni, de az INA sorsáról való döntés előtt valószerűtlen volt egy ekkora volumenű bevásárlás.