Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas adósságot engedtek el az oroszok

2014.03.19. 18:59

Az orosz parlament szakbizottsága azt ajánlotta az alsóháznak (Duma), hogy fogadja el az orosz és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) kormányai között a volt Szovjetunió idejéből fennálló phenjani adósság leírásáról született megállapodást – írja a Moscow Times.

Észak-Korea 2012. szeptember 17-én 10,96 milliárd dollárral tartozott Oroszországnak. Az összeg az alaptőkét és a közel húsz évig tartó tárgyalás ideje alatt felhalmozott kamatot tartalmazza. Szergej Sztorcsak orosz pénzügyminiszter-helyettes szerdán azt mondta, hogy Moszkva leírja a tartozás 90 százalékát, a fennmaradó 10 százalékot közös tervek finanszírozására fordítják Észak-Koreában.

Az orosz illetékes hozzátette: ebből az összegből lehetne részben megoldani egy gázvezeték építését, miután a Gazprom továbbra is komolyan fontolgatja a bejutást a koreai gázpiacra.