Közös képviselőket vett elő a rezsikommandó

2014.04.02. 14:43

A lakók panaszai alapján a fogyasztóvédelmi felügyelők több olyan Bács-Kiskun megyei közös képviselőre is lecsaptak, akik az előírásokkal dacolva nem függesztették ki a társasház rezsicsökkentésből származó megtakarításait, írja a Nol.hu.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség szerint rengeteg fogyasztó sérelmezte, hogy a társasházban nem függesztették ki a rezsicsökkentés mértékéről szóló tájékoztatót, és többen érdeklődtek arról, hogy pontosan mit kell tartalmaznia a kifüggesztett hirdetménynek.

A lakók panaszai nyomán a felügyelőség eljárásokat indított a közösképviselők ellen, hogy eleget tettek-e a rezsicsökkentésről szóló hirdetmény elhelyezésére, és az éves tájékoztatás megküldésére vonatkozó kötelezettségének.

A helyszíni ellenőrzés során az egyik közös képviselő mulasztását állítólag azzal indolkotla, hogy a hirdetmény által megkövetelt adatok olyan nagy mennyiségű könyvelési anyagból gyűjthetőek ki, amit a szabály szerinti határidőig nem tudott teljesíteni.

Azokban az esetekben, ha a közös képviselő nem tartózkodott a helyszínen, "a felelősség megállapítása érdekében a tényállás további tisztázása szükséges, és ezután követően kerül majd sor a döntéshozatalra".

A felügyelet fontosnak tartja a hirdetmény kifüggesztését, mert szerintük a bevételekkel való felelősségteljes gazdálkodás, a megalapozott döntéshozatal érdekében nélkülözhetetlen a rezsicsökkentésből származó megtakarítás összegének pontos ismerete. Felhívják a figyelmet, hogy a közös képviselő a jogszabályban kihirdetett hirdetményminta értelemszerű kitöltésével már eleget tehet ennek a kötelezettségének.