Ömlik a pénz a befektetési alapokba

2014.04.18. 07:30

Márciusban 78,7 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, ennek döntő többségét a tőkebeáramlás tette ki, a hozamok nem hoztak sokat a konyhára – derül ki a portfolio.hu elemzéséből.

A lakosság körében továbbra is a legnépszerűbbek az abszolút hozamú alapok, csak ebbe a kategóriába 31,1 milliárd forint érkezett. A rövid kötvényalapokba és a pénzpiaci alapokba egyre kevesebb pénz megy, vélhetően a visszatekintő hozamok esése miatt.

Az alapkezelők számára a környezet egyre nehezebb lesz, a visszatekintő hozamok esése leginkább a pénzpiaci- és a rövid kötvényalapokat érinthetik kedvezőtlenül, bár alternatív befektetési lehetőségek a szektoron belül még most is szép számmal akadnak. A részvényalapokba például továbbra is kerülik a magyarok.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás