Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Hízni járunk wellnessnyaralásra

2014.05.08. 16:06

Hiába szól a wellness az egészségtudatos életmódról, az ilyen szolgáltatást nyújtó szállodák vendégeinek harmada többletsúllyal érkezik haza – derül ki a Szállás.hu felméréséből, amelyre az MTI hivatkozik.

Bár a wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyek több mint harmadánál van kifejezetten fogyni vágyóknak összeállított program, a vendégek körében sokkal inkább a passzív pihenés és kikapcsolódás a népszerű. Tíz vendégből kilenc a fürdőzést, szaunázást választja, a sportolási lehetőségeket ehhez képest elenyészően kevés, átlagosan egy vendég veszi igénybe.

A kutatásból az is kiderült, hogy a wellness-szállodákban a legtöbben félpanziós ellátást igényelnek, amit a teljes ellátás követ. A felmérés résztvevői jellemzően 1-2 kiló pluszsúlyt szednek fel, amitől a legtöbben 1 héten belül igyekeznek megszabadulni. Ugyanakkor nemcsak az evést, de az alkoholfogyasztást illetően is kevésbé mértéktartóak a vendégek, körülbelül az ötven százalékuk szívesen fogyaszt alkoholos italokat ilyenkor.

Egy wellnesshétvégén a megkérdezettek 45 százaléka 60 ezer forint alatti költséggel számol, 45 százalék 60–80 ezer forint közötti összeggel, a maradék 10 százalék pedig 80 ezer forint felettivel.

A felmérést a Szállás.hu portál április végén 162 wellness-szállás és 922, az elmúlt 1 évben legalább egyszer wellness-szállodában megszálló vendég online megkérdezésével végezte a wellness-szolgáltatásokat keresők étel- és italfogyasztási szokásairól.