Ambrus
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Nagy az izmozás az orosz-ukrán gázárvitán

2014.06.06. 16:37

Az orosz-ukrán gázár vita feloldásáról egyeztet hétvégén a Gazprom és a Naftogaz. A tárgyalások szombaton, vasárnap és hétfőn is tartanak.

Kétnapos szünet után a hétvégén újrakezdődnek a tárgyalások a Gazprom és az ukrán Naftogaz között az orosz-ukrán gázár vita feloldásáról - jelentette be egy ukrán kormányzati forrás pénteken. A két cég kedden és szerdán is tárgyalt, majd csütörtökön váratlanul bejelentették, hogy az aznapra tervezett megbeszélés elmarad. Ennek okát egyik fél sem közölte. Péntekre nem volt betervezve tárgyalás.

A Reuters által idézett ukrán forrás szerint "a tárgyalások szombaton, vasárnap és hétfőn is tartanak azzal a céllal, hogy keddre megállapodás szülessen".

Ugyancsak pénteken jelentették be Brüsszelben, hogy szerdán megtartják az Európai Bizottság, Ukrajna és Oroszország képviselőinek soron következő ötödik, háromoldalú megbeszélését. Az előzőt június másodikán rendezték, amelyen az orosz és az ukrán energiaügyi miniszter, valamint Günther Oettinger, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa vett részt.