Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Háborút indított Pakisztán

2014.06.15. 18:46 Módosítva: 2014-06-15 20:28:47

A pakisztáni légierő több légicsapással megölt mintegy száz iszlamista lázadót vasárnapra virradóan az ország törzsek uralta északnyugati részén, majd a hadsereg átfogó offenzívát indított a térségben a tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harcosai ellen - írja az MTI.

A pakisztáni légierő a lázadók nyolc rejtekhelyét támadta Észak-Vazirisztán tartományban. Egy Mirámsáhban, a térség székhelyén tartózkodó katonai illetékes az átfogó offenzíváról elmondta, hogy a légierőt, valamint tüzérségi, páncélos és szárazföldi csapatokat vetnek be. Aszim Szalim Bajva, a pakisztáni hadsereg szóvivője megerősítette, hogy az összehangolt katonai támadás helyi és külföldi terroristák ellen irányul.

A légierő vasárnap hajnali támadásának halálos áldozatairól különböző információk kerültek napvilágra: helyi tisztségviselők százötven halottról számoltak be, a hírszerzés korábbi információi szerint mintegy százan haltak meg a támadásban, a hadsereg illetékesei szerint legkevesebb nyolcvan lázadó vesztette életét, köztük a karacsi reptér ellen néhány nappal korábban elkövetett merénylet végrehajtói.

Az iszlamista lázadók egy héttel ezelőtt kétszer is megtámadták a karacsi repülőteret. Az első ostrom öt órán át tartott, és 36 halálos áldozatot követelt.