Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Háborút indított Pakisztán

2014.06.15. 18:46 Módosítva: 2014-06-15 20:28:47

A pakisztáni légierő több légicsapással megölt mintegy száz iszlamista lázadót vasárnapra virradóan az ország törzsek uralta északnyugati részén, majd a hadsereg átfogó offenzívát indított a térségben a tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harcosai ellen - írja az MTI.

A pakisztáni légierő a lázadók nyolc rejtekhelyét támadta Észak-Vazirisztán tartományban. Egy Mirámsáhban, a térség székhelyén tartózkodó katonai illetékes az átfogó offenzíváról elmondta, hogy a légierőt, valamint tüzérségi, páncélos és szárazföldi csapatokat vetnek be. Aszim Szalim Bajva, a pakisztáni hadsereg szóvivője megerősítette, hogy az összehangolt katonai támadás helyi és külföldi terroristák ellen irányul.

A légierő vasárnap hajnali támadásának halálos áldozatairól különböző információk kerültek napvilágra: helyi tisztségviselők százötven halottról számoltak be, a hírszerzés korábbi információi szerint mintegy százan haltak meg a támadásban, a hadsereg illetékesei szerint legkevesebb nyolcvan lázadó vesztette életét, köztük a karacsi reptér ellen néhány nappal korábban elkövetett merénylet végrehajtói.

Az iszlamista lázadók egy héttel ezelőtt kétszer is megtámadták a karacsi repülőteret. Az első ostrom öt órán át tartott, és 36 halálos áldozatot követelt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!