Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Mégsem megy tőzsdére a Wizz Air

2014.06.16. 09:23

Bár májusban a cég londoni tőzsdére lépéséről adott hírt a Wizz Air, a légitársaság most mégis a tőzsdei részvénykibocsátás elhalasztása mellett döntött  – írja a Portfolio.hu a Reutersre hivatkozva. A vállalat a lépést azzal indokolta, hogy az utóbbi időben a légitársaságok részvényei túlságosan mozgékonyak voltak, amit nem szeretnek a befektetők.

Korábbi lapértesülés szerint a légitársaság részvénykibocsátása június 18-án zárult volna, amelytől a cég 200 millió eurós bevételt vár volna. A papírokat a tervek szerint a londoni tőzsdére vezették volna be, a befolyó összegből pedig a jelenlegi 50 darabos gépállományt 2017-re 82-re emelték volna a terv szerint.

A tervezett tőzsdére lépés előtti sajtótájékoztatót arról is szó volt, hogy  nem a napi szintű pénzigény finanszírozásához kell a tőke a cégnek: a bevont forrással javulhat a hitelminősítés, ezáltal pedig kedvezőbb finanszírozási feltételekhez juthatott volna a vállalat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?