Jenő
-3 °C
6 °C

Nem vett hegedűt Lajkónak az MNB

2014.06.17. 12:41

"Barátoknak osztja a pénzt az MNB ellenőrizetlenül" címmel 2014. április 16-án közölt cikkünkben olyan állításokat is megfogalmaztunk, melyek súlyosan sértik az MNB érdekeit.

A cikkben tévesen állítottuk, hogy a létezne olyan igazgatósági határozat, amely "a bécsi Dorotheum aukciósház kínálatában szereplő 4 millió euró (1,25 milliárd forint) kikiáltási árú, Andrea Guarneri által készített antik hegedű megvásárlásáról szól".

A valóság ezzel szemben az, hogy nincs olyan MNB igazgatósági határozat, amiben az említett hegedű vételárát rögzítették volna, továbbá a jegybank nem tud 4 millió euró (1,25 milliárd forint) kikiáltási árú, Andrea Guarneri által készített antik hegedűről, így annak megvásárlásáról sem dönthetett. Cikkünk állítása azért is kifogásolható, mert azt a látszatot kelti, mintha az MNB egy hangszert a tényleges vételár többszöröséért kívánná megvásárolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?