Ilona
17 °C
32 °C

Rápörögnek a Balatonra a csehek

2014.06.28. 16:28
Hamarosan elérhetőek a jegyek a Prága-Balaton légi járatra – mondta Daniel Sabík, a CSA szóvivője pénteken. A nyári turistaszezonban rendszeres heti légi járatot indít Prága és a Balaton között a Cseh Légitársaság (CSA).

Eredetileg charterjáratot terveztünk, de végül is rendes járat lett belőle

– mondta a Kaposvármost.hu szerint Sabík. A CSA a járat indítását több magyarországi utazási irodával együttműködve készítette elő.

Az első járat július 28-án hétfőn 12.15 órakor indul a prágai Václav Havel repülőtérről, 13.35-kor száll le Hévíz-Balaton repülőtéren. Visszafele a gép 15.00 órakor indul Hévízről, a hétfői légi járatok november közepéig rendszeresek lesznek, s a tervek szerint jövőre újraindítják őket.

Skandinávokat és németeket is várnak

A CSA szerint megnőtt a csehek érdeklődése a Balaton iránt, ugyanakkor német, orosz és skandináv utasokkal is számolnak. A prágai indulás időpontját a Németországból, Oroszországból és Dániából érkező járatokhoz igazították.

A repülőjegyeket a CSA irodái néhány napon belül elkezdik árulni. A jegyek a CSA internetes honlapján keresztül is beszerezhetőek lesznek. A CSA rendszeresen repül Prága és Budapest között, de tavaly csökkentette a heti járatok számát.

A Cseh Légitársaság a múlt évet 922 millió koronás veszteséggel zárta, ami 2009 óta a legrosszabb eredmény. Az Mladá Fronta Dnes című lap szerint a CSA gazdálkodása a korábbi években is veszteséges volt, de a végső adatokat a társaság vagyonának kiárusítása mindig módosította. 2012-ben például a gazdálkodás hivatalosan 849 millió koronás nyereséggel zárult.

Itt olvashat arról, hogy Debrecen és Hévíz reklámújsággal vonzaná az orosz turistákat.