Kilencvenezret nyaralunk el

2014.08.11. 11:03 Módosítva: 2014.08.11. 11:03

A Magyar Turizmus Zrt. korábbi adatai szerint idén a magyarok 39 százaléka tervez nyaralni, átlagosan 5 napra mennének, és 90 ezer forintot szánnak erre. Ez nem feltétlenül nagy összeg, ha egy átlagos, négyfős családdal számolunk, így naponta fejenként 4500 forintból gazdálkodhatnak. 

A fent említett napi 4500 forint ugyan elsőre nem tűnik nagy összegnek, tudatos tervezéssel, költéssel azonban könnyen szerezhetünk szép emlékeket a családnak.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő megszervezője néhány példát gyűjtött össze, ami kijöhet ebből az összegből. Kisebb gyerekeknek még az sem igazán fontos, hogy másik városba, országba utazzon a család, így nekik jó program az is, ha strandra megyünk velük, vagy piknikezünk egy közeli parkban, tóparton.

Ha a család hétköznapokon autóval közlekedik, nyáron közös programként különböző tömegközlekedési eszközökkel fedezzük fel a várost. Biztosan találunk lakókörnyezetünkhöz közel is új látnivalókat, amiket a hétköznapi rohanásban nem vettünk észre. Például egyre több olyan játszótér jön létre, különösen Budapesten és a nagyvárosokban, amik egy-egy mese tematikájára épülnek, a megszokott hinta, csúszda, homokozón túl különlegesebb eszközöket is felvonultatnak, például drótkötélpályát vagy mászóhálót. Több helyen a szülők is együtt játszhatnak a gyerekekkel.

Hasonlóan jó választás lehet egy kalandpark vagy egy kisállatsimogató, mini-állatkert, ahol a gyerekek a háziállatokkal ismerkedhetnek.