Hatezer embert rúg ki a Cisco

2014.08.14. 14:23

Három év alatt a harmadik létszámleépítést jelentette be a Cisco Systems Inc., az amerikai internetes hálózati berendezés gyártó vállalat mintegy hatezer alkalmazottjától válik meg és átalakítja termékportfólióját.

A mostani leépítés mintegy 700 millió dolláros egyszeri költséget jelent majd a vállalatnak, ebből 250-350 millió dollárnyi pénzügyi éve első negyedévében.

Nem lovallta bele magát érzelmileg

"A piac nem vár senkire. Mi az élen akarunk haladni. Pont." - mondta John Chambers vezérigazgató szakmai elemzők bevonásával rendezett telekonferencián. "Ehhez időnként fájdalmas döntéseket kell hozni. Költségeinek szorosan kézben kívánjuk tartani és hatékonyságunk fokozására törekszünk" - mondta.

A döntés mögött a Cisco hálózati router értékesítéseinek csökkenése áll. A router-értékesítés 7 százalékkal, a hálózati kapcsolóegységeké pedig 4 százalékkal csökkent az elmúlt negyedévben.

Azért jól megy nekik

Az adatközponti berendezéseké viszont 30 százalékkal nőtt.A biztonsági üzletág forgalma 29 százalékkal emelkedett, főként a SourceFire kiberbiztonsági vállalat 2013 októberi megvásárlásával összefüggésben.

A Cisco 2,8 milliárd dollár nettó nyereséget ért el a negyedik negyedévben, 12,4 milliárd dolláros árbevétel mellett. Ez közel megegyezik az egy évvel korábbival. Ez kissé magasabb is lett a vártnál.