Lefújták a M0 felújítását

2014.09.04. 10:27

Lefújták a hárosi Duna-híd és a hozzá vezető sztrádaszakasz teljes átépítését. A hivatalos indok az, hogy elköltötték a beruházásra korábban rendelkezésre álló uniós keretet, írta a Népszabadság. A lap úgy tudja, valójában azért fújták le, mert a Közgép lett volna a nagy esélyes.

Lefújták az M0-s régi pályájának felújítását az M6-os autópálya és az 51-es főút között. A kivitelezők kiválasztására július elején elindított közbeszerzés visszavonásáról többféle magyarázat kering: egyesek szerint a „források átcsoportosítása”, mások szerint a „verseny szélesítése” miatt határoztak így.

Szerintük a szaktárcánál aggályosnak tartják, hogy a hárosi Duna-híd átépítéséért érdemben csak nagyon kevesen szállhatnának versenybe. A háromszáz méter hosszú acélszerkezet elkészítésére legalábbis a hazai cégek közül alighanem kizárólag a Közgép Zrt. és annak konzorciuma vállalkozhatna. Ami a gyakorlatban azzal járna, hogy ha az autóút átépítésére osztatlan közbeszerzés keretében találnak kivitelezőt, a költséges munkák egyetlen cég, illetve partnerei kezébe kerülnének.