Dávid Ilona Oroszországban tárgyalt

2014.09.05. 11:12

Magyar-orosz vasúti fejlesztésekről folytatott kétoldalú megbeszélést a MÁV elnök-vezérigazgatója és az oroszországi vasutak elnöke Jekatyerinburgban - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

Politikai helyzettől függetlenül

A közlemény szerint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Vlagyimir Jakunyin, az oroszországi vasutak elnöke egyetértett abban, hogy a politikai helyzettől függetlenül közös érdek a vasút fejlesztése és a minél nagyobb áru- és személyforgalom vasútra terelése.

Megtekintik majd a kocsijainkat

A tárgyaláson szó volt arról is, az oroszok a berlini InnoTrans kiállításon megtekintik a MÁV-START által fejlesztett IC+ személykocsikat. Az oroszországi vasutak ugyanis, a növekvő forgalomra számítva, előbb-utóbb vasúti kocsik beszerzését tervezi hosszú távú stratégiájában.A megbeszélésen szóba került a záhonyi logisztikai szolgáltatások bővítése és a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának (TSZKT) az európai vasúti árufuvarozási korridorok tanácsadó testületeivel való kapcsolatfelvétele.

Dávid Ilona azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy Magyarország Ázsia és az Európai Unió közötti egyik összekötő kapocsként eddig is aktív szerepet vállalt az uniós árufuvarozási korridorok létrehozásában.