Nagybani dohánycsempészeket fogott a NAV

2014.09.05. 10:04

Csaknem 17,5 tonna vágott dohányt és mintegy 20 tonna szárított dohánylevelet tároltak egy budapesti és egy vecsési raktárban. Jövedéki adót viszont nem fizettek utána, amivel nagyjából 217 milliós adót úsztak volna meg, közölte NAV az MTI-vel. De egy nemzetközi együttműködés keretében most lekapcsolták csempészszállítmányt a pénzügyi nyomozók. 

A vecsési raktárban 800 kartondoboz, míg a budapesti raktárban 400 doboz vágott dohányt és szárított dohánylevelet találtak. Emellett megtalálták a csomagoláshoz szükséges 65 ezer kartondobozt is. Az elkövetők röntgengéppel tesztelték, mit láthatnak majd a vámosok a csomagokból.

A gyanú szerint az egymással rokoni viszonyban lévő elkövetők feltehetően a lengyel piacra szánták a Bulgária területéről származó dohányt.

A magyarországi nyomozással párhuzamosan Lengyelországban már folyik egy büntetőeljárás, amelynek során egy cigarettagyártó gépsort és 92 tonna vágott dohányt foglalt le - írja a NAV. A résztvevők közül egy férfi előzetes letartóztatásban van, társa még szökésben van.