Az OTP és az FHB kerül ma sorra

2014.09.12. 07:49

Pénteken a Fővárosi Törvényszék várhatóan ítéletet hirdet a CIB Ingatlanlízing Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. által a magyar állam ellen kezdeményezett perben. Első ízben foglalkozik a bíróság az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Nyrt. keresetével, amelyeket összevontan tárgyalnak. Ezeken túl napirendre kerül a Pannon Takarék Bank, a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet és a Korona Kredit Jelzáloghitel Zrt. keresete is.

A kitűzött augusztus 25-i határidőig 79 banki keresetlevél érkezett a bírósághoz, amelyből 42-t hiányosságok miatt visszautasítottak; ezeket öt napon belül pótolhatták a pénzintézetek. A csütörtöki adat szerint keresetlevelet 34 felperes adta be újra és már ezekben az ügyekben is zajlik a tárgyalások kitűzése.

Eddig a bíróság 24 ítéletet hozott, ebből 21 felperesi keresetet utasított el teljesen, 3 esetben adtak részben helyt a keresetnek, egy ügyben a pénzintézet visszalépett és egyet felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A perek többségénél későbbi időpontokra halasztották az elsőfokú döntés kihirdetését.