Garancsi beszállt a pénztárgépüzletbe

2014.09.29. 12:19

Garancsi István lett az egyik tulajdonosa a Mobil Adat Kft.-nek. A cég komoly nyertese az online pénztárgépek adóhatósági bekötésének. Garancsi a Videoton FC egyik tulajdonosa, aki jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. Ezenkívül Garancsi az Indexen feltárt offshore gázbiznisz egyik haszonélvezője. 

Az Átlátszó cikke szerint Garancsi  többségi tulajdonrészt szerzett a SIM chipeket és az ezekkel járó távközlési szolgáltatásokat forgalmazó vállalkozásban. A cég  az online pénztárgépek bevezetésének egyik nagy nyertese egy NGM-rendeletnek köszönhetően: ez kimondja, hogy csak olyan szolgáltató SIM kártyájával szerelt gép használható, ami mindhárom jelenlegi mobilszolgáltató hálózatával működhet.  

A speciális SIM kártyát a gépbe beforrasztva kell beépíteni, tehát kivehetetlen és kicserélhetetlen, a pénztárgép megvásárlásával a mobilnetet biztosító távközlési szolgáltató mellett is elkötelezi magát a kereskedő. A Mobil Adat Kft. nyolc forgalmazó pénztárgépeit ajánlja  weboldalán, az egyéni vállalkozóknak és kisvállalkozásoknak ajánlott Kiskassza díjcsomagnak 1500 forint + áfa a havidíja kereskedőnként.