Rogán: A gazdaság legfontosabb eleme a termelő szektor

2014.10.03. 15:29

Az elmúlt négy évben a magyar gazdaságpolitika egyik alapja volt a termelő beruházások támogatása -mondta Rogán Antal egy osztrák tulajdonú hullámkarton-gyártó jubileumi ünnepségén az MTI szerint.

Rogán Antal beszélt arról is, hogy a sikeres gazdasághoz munkahelyek kellenek, a munkahelyek pedig akkor gyarapodnak, ha egy gazdaságpolitika termelő cégekre és termelő beruházásokra alapoz.

Elmondta még azt az elméletét is, hogy 2002 és 2010 között Magyarországon mindenki megtapasztalhatta, hogy az olcsó hitelek politikája nem vezet sehová, azzal a gazdaság teljesítménye nem nő, és csak ritkán eredményeznek több munkahelyet; a kölcsönöket pedig előbb-utóbb vissza kell fizetni

Rogán elképzeléseinek időzítése furcsa, az Európai Unió pont most azért figyelmeztette a kormányt, hogy túl sok kölcsönt vesz fel, így nem fog csökkennő pályára állni az államadósság. 

Az újraiparosítás pedig valamiért Orbán Viktor gazdasági ötleteinek is központi eleme. Mi nemrég közöltünk cikket arról, hogy az újraiparosítás elég régóta meghaladott gondolat, a fejlődés természetes velejárója ugyanis az ipar részarányának csökkenése.