1500 embert rúg ki a CNN

2014.10.07. 08:42

Csaknem ezerötszáz embert, dolgozóinak mintegy tíz százalékát bocsátja el az egyebek között a CNN hírcsatornát, a TNT és a Cartoon Network tévécsatornát üzemeltető amerikai Turner Broadcasting Systems - jelentette be a cég az MTI szerint.

A bejelentés szerint a leépítés minden szintet érint a cégen belül, a hírszerkesztőségeket, a szórakoztató- és sportcsatornákat, valamint az üzleti részleget is. Csak a CNN-től háromszáz dolgozó távozik majd a következő hetekben, és összesen 1475 munkavállalójától válik meg 18 telephelyén a Time Warner médiakonszernhez tartozó Turner - számolt be saját leépítéséről a CNN.

A cég augusztusban már végrehajtott egy jelentősebb leépítést, akkor hatszáz veterán dolgozójának tett olyan ajánlatot, hogy a szerződésükből hátralévő idővel arányos kompenzáció fejében megválna tőlük.

A leépítésekkel elért költségcsökkentéssel megspórolt összegeket a cég új műsorokba és technológiai fejlesztésekbe tervezi befektetni. Az elbocsátások mellett 150 új dolgozót vesznek fel olyan területeken, amelyek növekedést mutatnak és befektetést követelnek meg. Hogy ezen területek pontosan melyek, arról nem mondott semmit a cég vezérigazgatója, John Martin.