Brutális büntetést kapott a Vodafone

2014.10.08. 14:40

Megtévesztette a fiatalokat a Vodafone a 2012 ősze és 2013 tavasza között reklámozott Vodafone RED VitaMAX csomag népszerűsítésekor, ezért igen komoly, 110 millió forintos bírságot kell fizetniük – közölte a Gazdasági Versenyhivatal. A probléma nem az volt, hogy a távközlési cég nem igazat állított volna, hanem az, hogy lényeges információt hallgatott el.

Mit állított a Vodafone? Azt, hogy a tarifacsomag előfizetőinek minden 7000 Ft feletti egyenlegfeltöltés esetén 30 napig korlátlan hálózaton belüli perceket és SMS-eket, továbbá 200 MB belföldi adatforgalmat biztosít a Vodafone.

Azt viszont nem említették a hirdetésben, hogy tarifaváltás esetén a feltöltés előtt meglévő ügyfélszámlájukon rendelkezésre álló egyenleg is lejár a feltöltést követő 30. napon, ezzel a korábban, akár 345 napra érvényesként feltöltött összeget elveszíthették.

A Vodafone ezzel megtévesztette a fogyasztókat a GVH szerint, ezért 110 millió forint bírságot kell fizetniük. Súlyosbító tényező volt, hogy sokan láthatták a hirdetéseket, és hogy a Vodafone az elmúlt 5 évben 8 alkalommal tévesztette meg a fogyasztóit.