1,5 milliót ér a kormánynak egy focidrukker

2014.10.20. 08:48

Rengeteg pénzt megérnek a kormánynak a focidrukkerek,  van olyan stadion, ahol 3,5 millió forint állami pénz jut egy nézőre, írta az mfor.hu.  A lap szerint helyenként igen megdöbbentő számokat kapunk, ha az egyes stadionok költségét a tavalyi bajnokság átlagnézőszámaira vetítjük.

Ez alapján rögtön kiderül - talán nem túl nagy meglepetésre -, hogy a felcsúti drukkerek a legdrágábbak, hiszen fejenként egy nézőre 3,47 millió forintot költöttek az új stadion megépítésével. A tavalyi szezonban ugyanis épp, hogy meghaladta a nézőszám az ezer főt a hazai meccseken.

A felcsútiak mögött a Haladás drukkerei szerepelnek a listán, ám ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a szombathelyi stadionrekonstrukcióra szánt 9,6 milliárd forintból egy teljes sportkomplexum fog felépülni. Mindenesetre ebben az esetben 3,38 milliót költ a kormány egy nézőre.

Kiemelendő még a Honvéd, az MTK és a Videoton stadionja is, itt 2,6-2,8 millió forint állami pénz jut egy drukkerre. Idén egyébként a felcsúti mellett a Fradi és a Loki új stadionját is átadták, a zöld-fehér és a piros-fehér szurkolóra egyaránt közel 1,5-1,5 millió forint állami pénz jutott.

Az átlagos nézőszámokra vetített érték alapján a hazai labdarúgás egy nézőjére átlagosan 1,53 millió állami pénzt fordít a kormány.