Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Korrupcióellenes Szövetség alakul

2014.11.19. 13:22 Módosítva: 2014-11-19 13:23:35

Korrupcióellenes Szövetséget hoz létre az egykori NAV-alkalmazott, az utóbbi hetek utcai tüntetéseinek egyik szónoka, Horváth András. Az Atv.hu értesülései szerint egyesületi formában kívánnak majd működni, és olyan „nagyágyúk" vesznek részt a szervezet megalakításában, mint Karancsi Tibor, Hadházy Ákos, Jávor István, Vágó Gábor vagy Vancsura István.

Mint ismeretes, Karancsi Tibor volt rendőr a 90-es években az olajügyek kirobbantásában volt főszereplő. Jávor István, az ELTE docense nemrég az Egyesült Államokban kapott díjat a korrupciót leíró tanulmányáért.

Hadházy Ákos egykori fideszes politikus a szekszárdi trafikmutyi leleplezésével vált országosan ismertté, míg Vágó Gábor az LMP-t hagyta ott, és azt mondta, ezután utcai harcosként küzd a korrupció ellen. Vancsura István ügyvéd, a NAV-nál volt főosztályvezető, és rendkívül sok információval rendelkezik az adóhatóság működéséről.

A „szupercsapat” munkája során védelmet kíván adni mindazoknak, akik a nyilvánosság elé akarnak állni magyarországi korrupciót leleplező információkkal. A védelem alapvetően azt jelentené, hogy nyilvánosságot, jogi hátteret és – ha kell – anyagi támogatást biztosítanak ilyen esetekben.

Információinkat megerősítette Horváth András is. A tervek szerint csütörtök délután hozzák tető alá a szövetséget és pénteken, egy sajtótájékoztatón jelentik be további terveiket.