Olivér
4 °C
8 °C

Megint lehet irigyelni a Prezit

2014.11.19. 13:44 Módosítva: 2014-11-19 13:57:07

57 millió doláros befeketetést kapott a Prezi. A hatalmas, tízmilliárd forintnál is nagyobb befektetést a prezentációs szoftvert gyártó cég a Spectrum Equitytől, a világ egyik legsikeresebb növekedésitőke-finanszírozójától, illetve korábbi befeketetőjétől, az Accel Partnerstől kapta.

A tőkét a globális növekedés felgyorsításához fogják használni – olvasható a közleményben, amiből nem derül ki, hogy a befektetők milyen jogosítványokat kapnak, hogy az osztalék mekkora részét tehetik zsebre, vagy hogy milyen időtávra szól a tőkejuttatás. 

A Prezi egyébként igen szép eredményeket ér el: regisztrált felhasználóinak száma az elmúlt 12 hónapban közel megduplázódott, és mára meghaladta az 50 milliót. A felhaszálók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, azaz a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa.

Az Accel Partners 1983-ban alapított, Palo Altó-i (Kalifornia) székhelyű cég több mint 300 sikeres technológiai cég felépítéséhez járult hozzá, amelyek közül sok új kategóriát teremtett, mint például a Dropbox, az Etsy, a Facebook, a Groupon és a Spotify. Az 1994-ben alapított, bostoni és San Franciscó-i irodával működő Spectrum a világ vezető növekedésitőke-finanszírozó cége, amely tőkét és stratégiai tanácsadást is ad a portfóliójában szereplő cégeknek. A Spectrum az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be – két jellemző példa a SurveyMonkey és a World-Check. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?