Demján: Ha nem az EU-ban lennénk, le is gyilkolnánk egymást

2014.11.28. 12:34

Az ország: „síitákból és szunnitákból áll. Hungaro síitákból és hungaro szunnitákból.” Az egyik oldal állít valamit, a másik pedig homlokegyenest az ellenkezőjét mondja. Ha nem lennénk az Európai Unióban, valószínűleg le is gyilkolnák egymást, mondta Demján Sándor.

Az üzletember a Népszabadság leggazdagabb magyarokat bemutató, szombaton megjelenő Top 150 kiadványának adott interjúban azt mondta, a világ 70 százaléka köszöni szépen, nagyon jól van, többet eszik, jobb körülmények között él, egyre alacsonyabb gyerekhalandósági mutatókat produkál. Csak mi maradunk le itt Európában, és ezt vetítjük ki. "A világ nem csupán a nyugati demokráciákról szól. Mi vagyunk krízisben!" – mondta. A világ nem, csupán a nyugati demokráciák, azon belül is elsősorban Európa küzd válsággal, vélte. 

Szerinte olyan szabályozást kell létrehozni, amely rendbe teszi a foglalkoztatás szerkezetét, valóban rászorultsági alapon működteti a szociális juttatások rendszerét, és mindent, ami felesleges, megszüntet. Növelni kell a szakmunkások arányát, korszerűbb képzéssel.