Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elutasították az Eger és Vidéke keresetét

2014.12.08. 11:13

Elutasította a Fővárosi Törvényszék pénteken első fokon az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét, amelyet a magyar állammal szemben a devizahitel-szerződések ügyében nyújtott be, írja az MTI.

A takarékszövetkezet perében a törvényszék szeptemberben az Alkotmánybírósághoz fordult azzal, hogy a devizahitel-szerződések egyes kérdéseit rendező - a per alapjául szolgáló törvény ellentétes az alaptörvénnyel.

Az Alkotmánybíróság novemberben kihirdetett határozatában elutasította a bíróság beadványát, így a korábban felfüggesztett per folytatódhatott. A bíró a hétfői határozatban egyúttal 254 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte a felperes pénzintézetet. Hozzátette: az ítélet ellen 8 napon belül lehet fellebbezni, 2,5 millió forint illeték befizetése mellett.