Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olcsóbban repülhetünk Spanyolországba

2014.12.12. 11:16

Járatot indít Budapest és Madrid-Barajas között a spanyol Iberia. Az International Airlines Grouphoz (IAG) tartozó full service légitársaság heti hét járatot üzemeltet majd a két város között.

Június 2-ától október végéig az Iberia és a rövid és közepes távolságú utakra alapított IberiaExpress a nyári csúcsidényben heti 7 alkalommal, hétfő és péntek kivételével minden nap közlekedik Madrid és Budapest között, kedden és csütörtökön ráadásul naponta kétszer is.

Az új járat Madridon keresztül kiváló átszállási lehetőséget biztosít azIberiaés a Oneworld légitársasági szövetség kiterjedt járathálózatán. AzIberiaaz új budapesti járatát keskenytörzsű Airbus A320-as gépcsaláddal teljesíti. (Ide tartozik a rövidebb A319 és a hosszabb A321 is.)

 Az új közvetlen madridi járatra már 59 eurótól (nagyjából 18 00 forinttól) elérhetők a jegyek azIberiaés az IberiaExpress foglalási rendszerében. A Budapest Airport a közleményük szerint nagyon örült a döntésnek. 

A British Airways-zel közösködnek

Az Iberia éppen 40 éve, 1974. július 4-én indított először közvetlen járatot Budapestre. Az 1927-ben alapított spanyol légitársaság jelenleg 42 ország 108 repülőterére közlekedik mintegy 160 gépes flottájával. Az Iberia 2011 januárja óta az IAG (International Airlines Group) tagja, miután összeolvadt a British Airways-zel. Az így létrejött nemzetközi óriáscég a bevételei alapján Európa második legnagyobb légitársasági csoportja lett. Az IAG tagja a szintén spanyol Vueling légitársaság.