Gusztáv
3 °C
7 °C

Olcsóbban repülhetünk Spanyolországba

2014.12.12. 11:16

Járatot indít Budapest és Madrid-Barajas között a spanyol Iberia. Az International Airlines Grouphoz (IAG) tartozó full service légitársaság heti hét járatot üzemeltet majd a két város között.

Június 2-ától október végéig az Iberia és a rövid és közepes távolságú utakra alapított IberiaExpress a nyári csúcsidényben heti 7 alkalommal, hétfő és péntek kivételével minden nap közlekedik Madrid és Budapest között, kedden és csütörtökön ráadásul naponta kétszer is.

Az új járat Madridon keresztül kiváló átszállási lehetőséget biztosít azIberiaés a Oneworld légitársasági szövetség kiterjedt járathálózatán. AzIberiaaz új budapesti járatát keskenytörzsű Airbus A320-as gépcsaláddal teljesíti. (Ide tartozik a rövidebb A319 és a hosszabb A321 is.)

 Az új közvetlen madridi járatra már 59 eurótól (nagyjából 18 00 forinttól) elérhetők a jegyek azIberiaés az IberiaExpress foglalási rendszerében. A Budapest Airport a közleményük szerint nagyon örült a döntésnek. 

A British Airways-zel közösködnek

Az Iberia éppen 40 éve, 1974. július 4-én indított először közvetlen járatot Budapestre. Az 1927-ben alapított spanyol légitársaság jelenleg 42 ország 108 repülőterére közlekedik mintegy 160 gépes flottájával. Az Iberia 2011 januárja óta az IAG (International Airlines Group) tagja, miután összeolvadt a British Airways-zel. Az így létrejött nemzetközi óriáscég a bevételei alapján Európa második legnagyobb légitársasági csoportja lett. Az IAG tagja a szintén spanyol Vueling légitársaság.