Szilvia
5 °C
16 °C

10 milliós bírság az intézet szó miatt

2014.12.19. 18:42

Félrevezető névhasználat miatt 10 millió forintra bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal az Érem Művészeti Intézetet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t. A GVH azért szabta ki a büntetést, mert a cég a honlapján és a szórólapjain "Érem Művészeti Intézetként" hirdette magát, ezzel pedig azt a látszatot keltette, hogy a vállalkozás "esetleg állami elismertséggelm, háttérrel bír" - írták. 

A GVH szerint az volt a probléma, hogy az intézet szó használata félrevezető, és alkalmas arra, hogy megteremtse a "fogyasztói bizalmat", mert a köznapi jelentése szerint valamilyen közszolgálatiságot is feltételez. A szervezet súlyosbító körülményként értékelte, hogy a cég reklámjai sok emberhez jutottak el, valamint hogy hónapokig voltak forgalomban.

A versenyhivatal több enyhítő körülményt is figyelembe vett, például, hogy a cég beismerte a jogsértést, amit aztán önként be is szüntetett. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?