Elkezdték befagyasztani az árfolyamokat Moszkvában

2014.12.26. 11:11

Az Immofinanz bízik az orosz piacban és Oroszországban mint gazdasági tényezőben és a jelenlegi krízist kész bérlőivel karöltve átvészelni, a helyzet lényeges javulására azonban rövid távon nem számít - mondta Eduard Zehetner, az MTI szerint az osztrák Immofinanz vezérigazgatója.

És ezért a cég befagyasztotta  a bérleti díjak rubel átváltási árfolyamát az a moszkvai bevásárlólközpontjaiban.

Az Immofinanz három hónapos időtartamra az euró árfolyamát 50 rubelben, a dollár árfolyamát 40 rubelben rögzítette bérlői számára moszkvai bevásárlóközpontjaiban. Az Immofinanznak moszkvai plázája van, összesen 277 ezer négyzetméter hasznos üzleti alapterülettel.

A rögzített árfolyam azokra a bérlőkre vonatkozik, akikkel az Immofinanz még nem jutott egyedi bérleti díj csökkentési megállapodásra.

Az euró árfolyama pénteken 64 rubel, a dolláré 51 rubel volt. Az eurót a múlt hét elején 85 rubelnél, a dollárt 68 rubelnél is jegyezték. Az Immofinanz által a január-márciusi időszakra rögzített árfolyam az október elejinek felel meg. A dollár árfolyama az év elején 32,70 rubel, az euró árfolyama 45,02 rubel volt.

Az egyik legjelentősebb piacuk

Az Immofinanz ingatlanbefektetéseinek több mint 25 százaléka Oroszországban van, az október végi állás szerint 6,828 milliárd euróból 1,717 milliárd euró. Díjbevételeinek ugyanakkor 30-35 százaléka származik az oroszországi befektetésekből. A 2014/2015-ös pénzügyi év második negyedévének 115,0 millió eurós bérleti díj bevételéből 44,3 millió euró volt az oroszországi bevétel.

A társaságnak összesen hat ingatlanbefektetése van Oroszországban 318 ezer négyzetméter hasznos bérleti alapterülettel. Az Immofinanz befektetési portfoliója összesen közel 3,5 millió négyzetméter üzleti alapterületet tesz ki. A csoport bruttó haszonkulcsa 7,8 százalék, az oroszországi 10,3 százalék.