Árpád
-2 °C
4 °C

6,5 perc alatt érkezik az Uber

2015.01.07. 08:37 Módosítva: 2015-01-07 09:56:32

Az Uber szerint jól fogadta az új taxiszolgáltatást Budapest. Eddig több ezer felhasználó töltötte le a mobilappot, és közel több ezer – városon belüli – utazás már meg is történt. A cégtől azt kérdeztük, hogy hányan utaztak eddig a céghez igazolt hobbisofőrökkel, az utasok hány km-t tettek meg, és mennyi pénzt költöttek el.  

A cég viszont nem akart a konkrét számokról beszélni, arra hivatkozva, hogy „nem ezen múlik, hogy milyen gyorsan tudja a biztonságos, megbízható és megfizető utazásokat teljesíteni”.

Egyetlen konkrét számot azért elárultak, talán nem véletlenül: Jelenleg Budapesten egy autó átlagos érkezési ideje a hívástól számítva 6,5 perc – ami egyébként a taxitársaságokat megszégyenítőnek tűnik –, és a cég azon dolgozik, hogy ez a szám még lejjebb menjen. Ezt egyféleképpen érhetik el: ha a mostaninál több autóvezető regisztrál be a rendszerbe és lesz aktív tag. Ami már csak azért is fontos lenne, mert személyes tapasztalataink szerint a 6,5 perces átlagos érkezés leginkább csak a belváros frekventáltabb részein jön össze, és akkor sem minden időpontban. Ráadásul egy külső pesti vagy budai kerületben igencsak bajosan lehet egyáltalán Uber-fuvart szerezni, és ha éppen össze is jön, akkor se nagyon reménykedjünk a 6,5 perces érkezésben. 

Várjuk tapasztalataikat a tema@mail.index.hu-ra. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?