Fónagy: A többség elfogadja az útdíjat

2015.01.12. 08:25

A többség elfogadja az útdíjat, legfeljebb néhány szakasszal kapcsolatban vannak kifogások, összegezte Fónagy János államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában a hozzá eljutó véleményeket.

Fónagy szerint van néhány méltányolható észrevétel, ilyenek azok, amelyek például azt vetik fel, hogy két csomópont között hova tartozik egy-egy szakasz besorolása, amikor a megyehatár a csomópontok között van. Szerinte az eddigi megoldás helyett, amely szerint mindkét e-matrica szükséges volt ezeken a szakaszokon, ésszerű lehet a megoldás, hogy csak az egyik jogosultság is elég legyen.

Azt is méltányolhatónak, illetve ésszerűnek nevezte, hogy bizonyos helyeken, ahol jelentős forgalom terelődne át például belterületi utakra, ott változtassanak a besoroláson. Ugyancsak ebbe a körbe sorolta azokat a helyeket, ahol nincs alternatív elérhetőségi útvonal.

Hétfő délelőtt egyórás forgalomlassító demonstrációt tart az MSZP Szekszárdon tiltakozásul az útdíjak ellen. Heringes Anita országgyűlési képviselő szerint a félpályás útlezárással azt üzenik a kormánynak, hogy a Tolna megyei emberektől már nincs mit elvenni, elérték a tűrőképességük határát.