Közzétették a szégyenlistát: százmilliárdokkal tartoznak a NAV-nak

2015.01.28. 16:12

Összesen 6 519 528 000 forinttal tartozik a budapesti Tranzit-Húsker az adóhatóságnak, a Vincze Zoltán és Murai Zsolt tulajdonában álló húsipari cég ezzel a legnagyobb tartozókat összegyűjtő NAV-lista élére került. Az adót nem fizető cégek között egyébként is rengeteg élelmiszeripari vállalkozás van, rajtuk kívül főleg elektronikai berendezéseket forgalmazó cégekből látunk sokat.

Közzétették szerdán a 10 millió forintnál többel tartozó magánszemélyek listáját is. Ilyenből a NAV 3925-öt tart nyilván, azonban az tételesen nem szerepel, hogy pontosan ki mennyivel tartozik. Itt találjuk Tasnádi Pétert, Gáspár Győzőt, és Gáspárné Balla Beátát, Földesi-Szabó Lászlót, Stadler Józsefet, és az a Zuschlag Jánost is, aki börtönévei után, most egyébként épp adóügyekben is tanácsokat osztogat.

100 millió forintnál többel a NAV szerint 2991 cég tartozik a legutóbbi állapot szerint. A listán éppúgy megtalálhatjuk a CBA-Fema Kft.-t, amely részben a CBA-s Baldaufékhoz köthető, mint a Kogart Park Ingatlanhasznosító Kft.-t, amely a milliárdos Kovács Gábor érdekeltsége. A NAV szégyenlistájában szerepel még Matyi Dezső cége, a Pécsi Direkt is. A Vitézy Tamás érdekeltségében lévő Théma Nyomda is megtalálható a listán, ehhez kötődik az egykori Helyi Théma című propagandaújság.