Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Talán mégse szűnnek meg roamingdíjak

2015.01.29. 08:43

Egy kiszivárgott uniós dokumentum azt javasolja, hogy a külföldi mobilhasználat után felszámolt díjat akár 2018-ig alkalmazhassák a mobilszolgáltatók. Pedig a roamindíjak kötelező eltörlését tavaly még nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament, írja a Világgazdaság a Reuterse hivatkozva.

Az EU jelenlegi soros elnökségét ellátó Lettország által köröztetett javaslat most úgy módosítaná a jogszabályt, hogy a szolgáltatók egy alap roamingkeretet szabhatnának meg, az előfizetők ennek erejéig használhatnák mobiljukat külföldön hívásra, sms-re vagy internetezésre. A keretről a javaslat állítólag keveset mond, csak, hogy el kell kerülni az "abnormálisan sok használatot".

Annyi felső korlát lenne, hogy maximum 0,05 eurós nagykereskedelmi árat számolhatnák fel egy perc telefonálásért vagy egy megabyte adat letöltéséért. Jelenleg ez a határ 0,2 euró.

A javaslat célja az, hogy a roamingdíjak eltörlése utáni bevételkiesés miatt nehogy megemeljék a szolgáltatók a nagyker áraikat.