Akár májusig kinyithatnak a világörökségi területeken a boltok

2015.03.18. 14:55

Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár jelentette be múlt héten, hogy a zárvatartási törvény világörökségi területekre vonatkozó kivételét eltörlik. Tehát a kormány arra készül, hogy ezeken a területeken is megtiltja a boltoknak a vasárnapi nyitva tartást.

Mivel nem volt világos, mikortól nem nyithatnak majd ki a világörökségi területeken a boltok fő szabály szerint, megkérdeztük a kormányszóvivőt.

„A törvénymódosító javaslatot várhatóan – figyelemmel az Országgyűlés kéthetes ülésezési rendjére – a Kormány 2015. március 24-ig nyújtja be az Országgyűlésnek. Ezt követően – tekintettel a vonatkozó házszabályi rendelkezésekre, valamint a törvények aláírására és kihirdetésére vonatkozó gyakorlatra – a jogszabály módosított rendelkezései legkésőbb 2015. május közepétől alkalmazhatóak majd″ – írta megkerersésünkre az NGM Sajtó és Kommunikációs Titkársága.

Tehát a módosítást jövő hét elején tervezik benyújtani, és a tervek szerint május közepétől legkésőbb már nem is nyithatnak majd ki a boltok a világörökségi területeken.

Ha önnek olyan boltja van, amelyik nyitva tarthat vasárnap, és szeretne szerepelni az Index vasárnapi nyitvatartós térképén, itt regisztrálhat a cikk végén. Itt pedig azt nézheti meg, mivel ütötte el a KDNP-s polgármester az utolsó szabad vasárnapot. Mi, mint család ebben nagyon sérülünk – mesélte egy boltos a családok védelmében hozott törvényről, alkalmazottak is meséltek nekünk arról, hogy élik meg a változást.